Sigurnost foruma
Rating for nasadeca.serbianforum.info

Upozorenje

Ići dole

Upozorenje

Počalji od Emi taj Pon Feb 04, 2008 9:19 am

Upozorenje!!!


Bebac.com izražava veliku zabrinutost zbog informacije da se na tržištu nalaze štetne AD kapi za bebe koje ne ispunjavaju uslove u pogledu zdravstvene ispravnosti.

Smatramo da o ovome u najkraćem roku mora biti obaveštena najšira javnost koja mora biti upoznata i sa eventualnim negativnim efektima koju mogu proisteći korišćenjem ovakvih AD kapi.

Dokumenti do kojih je došao Bebac.com predstavljaju analizu laboratorijskih ispitivanja A+D3 kapi proizvodjača Iva Farm iz Valjeva koja je načinjena u Sektoru za preventivnu medicinu VMA i iz kojih se jasno vidi da one NE ISPUNJAVAJU uslove u pogledu zdravstvene ispravnosti.

Naime, u Mišljenju VMA pod brojem N0 554/07 se navodi da proizvod ne samo što ne poseduje ispravnu deklaraciju, već da je neodgovarajuć i u pogledu što nije vodeni rastvor A i D3 kako se navodi, već je rastvor navedenih vitamina u smeši glicerola i vode što je nedopustivo, jer se bebama preporučuju isključivo vodeni rastvori.

Koliko je ozbiljna situacija svedoče i izjave pedijatara Bebac.com da ukoliko beba udiše ulje iz kapi uljanih rastvora može oboleti od pneumonije. Međutim, svakako najveća opasnost je definitivno koncentracija vitamina u rastvoru koja prekoračuje vrednosti preporučenog unosa za decu i bebe više od 220% do 590%.

Imajući u vidu da veliki broj građana Srbije strahuje od loše zdravstvene zaštite što je uzrokovano i nedavnim puštanjem u prodaju lažnih vakcina protiv gripa, moramo upozoriti javnost, ali i zatražiti od Ministarstva i nadležnih institucije da se oglase po ovom pitanju i da, ukoliko se dokaže istinitost tvrdnji, onemoguće slobodnu prodaju ovih štetnih vitamina A+D3 koji se nalaze u masovnoj upotrebi od strane roditelja.

Informacije radi, velika većina pedijatara i patronažnih sestara upravo preporučuje upotrebu ovih A+D3 kapi za bebe, ali i ukoliko bilo koji roditelj uđe u bilo koju apoteku i zatraži A+D3 kapi za bebu apotekari će im prodati upravo A+D3 kapi proizvođača IvaFarm iz Valjeva.

Zahtevamo od Ministarstva zdravlja i nadležnih institucija hitno ispitavanje slučaja i da obavesti javnost da li je u pitanju štetna jedna serija proizvoda ili celokupna proizvodnja pomenutog proizvođača, kao i da pokrene postupak preispitivanja odgovornosti kako proizvođača, tako i ostalih u lancu distribucije problematičnih A+D3 kapi.
avatar
Emi
Elitni član
Elitni član

Broj poruka : 4805
Godina : 34
Lokacija : tu
Datum upisa : 18.11.2007

Nazad na vrh Ići dole

Re: Upozorenje

Počalji od Gost taj Pon Feb 04, 2008 9:45 am

STRASNO!!!!!
mi ih vise ne koristimo hvala bogu,ali sta je sa malim bebicama kojima su iste neophodne???!!!
stvarno nerazumem te ljude koji mogu bez imalo grize savesti proizvoditi i distributirati proizvode iskljucivo za decu i bebi i pritom ih stavljati u promet i prodaju kao lazne tj. laznih sastojaka i sto je najgore stetnih cak i pogubnih za decu,i na tome zaradjivati.
sramota....proizvodjaca pod hitno pronaci i kazniti!!!

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu